18 maig Coneixies aquestes 10 curiositats del cafè?
Com demanaries un tallat a un altre país? Què és un yuanyang i on t’ho pots prendre? Barrejar cafè i viatges és, sens dubte, una magnífica idea. A Momondo han recopilat informació sobre una de les begudes més universals per crear infografies de com beuen el cafè en diferents països del món.
1- Itàlia és el país amb més cafeteries per habitant del món. Els italians són uns grans amants del cafè. Perquè tinguis una referència, només a Itàlia trobaràs 100.000 cafeteries per 60 milions d’habitants. No està gens malament.
2- En el sud-est asiàtic també es beu cafè amb llet condensada. En països com Malàisia o Indonèsia es coneix com Kopi Susu Panes i es diu que va ser d’allà d’on prové la idea del cafè bombó.
3- Seattle, capital dels hipsters, té 10 vegades més cafeteries per habitant que qualsevol altra ciutat d’Estats Units. Segurament totes estaran decorades amb un estil vintage.
4- Hygge és un concepte danès que fa referència al nivell de comoditat al lloc de treball i l’acollidora que resulta una oficina. Una idea que, segons sembla, està directament relacionada amb el cafè, ja que es considera que sense ell no hi ha hygge que valgui.
5- Quin país és el major consumidor de cafè del món? Doncs en contra del que puguem pensar, no es tracta ni de Colòmbia ni d’Itàlia. La resposta és Finlàndia, amb 10 quilos de cafè a l’any per habitant.
6- Què passa si barregem cafè només amb te negre i una mica de llet condensada? A més de no dormir en una temporada… a Hong Kong estaries prenent un yuangyang. Aquesta barreja és tan popular al país que Starbucks ha ofert una versió pròpia als seus establiments.
7- Com es demana un cafè sol en altres països? A Colòmbia es diu un tinto. A Portugal, un cimbalino. A Estats Units se li diu red eye encara que és una mica més rar, ja que barreja un expreso amb cafè de filtre.
8- Saps què és el “torrefacto”? Es tracta d’un cafè al que s’afegeix sucre abans de torrar. Una pràctica que es realitza en països com Espanya o Portugal però és coneguda com una pràctica typical spanish.
9- Coronar el cafè amb una mica de nata es el que coneixem com un suís i té el seu origen a Alemanya. En aquest país existeixen moltes especialitats que ho porten, com el pharisäer (amb rom i nata) o l’eiskaffe (amb gelat i nata). A Àustria, el cafè amb nata es diu einspänner.
10- Entre les barreges estranyes amb cafè, possiblement el cà phê thung de Vietnam mereix un lloc destacat. Igual que en altres països de la zona, se li afegeix llet condensada però l’ingredient especial és el rovell d’ou. T’atreveixes a provar-ho?
Text original: Blog La Gulateca 20 minutos
Sorry, the comment form is closed at this time.